Itsehoito

Tervetuloa Möysän Uuden Apteekin itsehoitosivulle. Tällä sivulla on tietoa itsehoidosta ja tuotteistamme.

Tällä sivulla löytyy tietoa: Flunssasta, itsehoidosta, Olivia Klein kosmetiikasta, kokonaisvaltaisesta hoidosta, Vitamiineista, ravintolisistä ja luontaistuotteista

Itsehoito

Monia oireita voi hoitaa ilman reseptiä saatavilla itsehoitovalmisteilla. Itsehoitovalmisteita käytetään yleisten pienten vaivojen hoitoon. Joskus oireet ovat hankalampia, jolloin kannattaa kääntyä apteekin farmaseuttisen henkilöstön puoleen, keskustella oireista ja miettiä yhdessä sopivaa lääkitystä. Itsehoitovalmisteilla hoidetaan yleensä tilapäistä kipua, yskää, flunssaa, kurkkukipua, päänsärkyä, vatsavaivoja, nukahtamisvaikeuksia ja joitakin ihosairauksia.

Apteekistamme löydät kattavan valikoiman itsehoitoon soveltuvia tuotteita. Valikoimassamme on myös erityisvalmisteita mm. Solgarilta ja Terranovalta. Tilaamme tavaraa tukkuliikkeistä päivittäin, joten saat nopeasti myös sellaisia tuotteita, joita meillä ei heti ole varastossa. Hyllyjen opastekstien avulla löydät helposti itsellesi sopivan tuotteen. Autamme mielellämme oikean tuotteen valinnassa ja kerromme lääkkeiden yhteensopivuudesta muiden lääkkeiden kanssa.

 

Flunssa

Flunssa on viruksen  aiheuttama ylähengitysteiden infektio. Flunssa-virukset leviävät pisaratartuntana potilaan yskiessä ja aivastellessa, lisäksi flunssa voi levitä kosketustartuntana käsien kautta tai eritteisten tavaroiden välityksellä. Tartuttavuus on pahimmillaan taudin alussa.

Flunssan oireina esiintyy yleensä kurkkukipua, nenän kirvelyä ja tukkoisuutta. Lihaksia särkee, olo on kuumeinen ja viluinen. Myöhemmässä vaiheessa tulee nuhaa ja yskää.

Aikuisilla oireita voidaan lievittää tulehduskipulääkkeillä (ibuprofeeni, asetyylisalisyylihappo, ketoprofeeni) ja kuumetta alentavilla kipulääkkeillä (parasetamoli). Lapsille kipulääkkeeksi sopii parhaiten parasetamoli.  Flunssavirusten leviämistä voi estää paikallisesti suoraan nieluun annosteltavilla sinkkivalmisteilla, joko imeskelytablettina tai kurkkusuihkeena. Kun sinkkivalmistetta käytetään tehokuurina, vaikutus perustuu sinkin paikalliseen vaikutukseen nielussa. Sinkkiasetaatti ja sinkkiglukonaatti tehoavat parhaiten viruksiin. Sinkki toimii nieltynä tablettina yhdessä C-vitamiinin kanssa antioksidanttina ja lisää vastustuskykyä myös flunssaviruksia vastaan, mutta flunssan oireisiin ei nielty sinkkitabletti enää auta. Tutkittua tehoa flunssaviruksia vastaan on myös Echinaforcella eli auringonhattu-uutteella. Yskänärsytykseen tarkoitettuja yskänlääkkeitä voi kokeilla, jos yskiminen esimerkiksi haittaa yöunta. Hunaja ja kuuma juoma helpottavat myös yskänärsytystä. Flunssayskä paranee itsestään ja limaa irrottavista yskänlääkkeistä ei juurikaan ole hyötyä tavalliselle flunssapotilaalle. Sitkeä lima, jonka limaa irrottava yskänlääke pilkkoo, liittyy pitkäaikaisiin keuhkosairauksiin ja muodostuu viikkojen tai kuukausien kuluessa. Vastaavanlaista sitkeää limaa ei ehdi flunssayskässä muodostua.  Pitkäaikainen limaa pilkkovien yskänlääkkeiden käyttö voi olla haitallista, koska liman eritys vain yltyy. Kuumeisena on huolehdittava riittävästä juomisesta, ettei elimistö pääse kuivumaan. Kevyt liikkuminen ja työskentely ei ole haitaksi, mutta kovempaa ruumiillista ponnistelua tulee varoa. Kuntoliikunnan voi aloittaa kun yleisoireet ovat ohi. Käsihygieniaa kannattaa tehostaa ja välttää kättelyä.

Tavallinen flunssa ei yleensä vaadi lääkärin hoitoa. Mikäli aikuisella nousee korkea kuume, uupumus on voimakasta ja hengitys on raskasta, kannattaa käydä varmistamassa, ettei kyseessä ole influenssa tai keuhkokuume. Jos flunssa on jo paranemassa, mutta oireet palautuvat parin viikon kuluessa, on varmistettava, ettei kyseessä ole bakteerin aiheuttama jälkitauti (esimerkiksi keuhkokuume tai poskiontelotulehdus)

 

 

 

Olivia Klein – kosmetiikka

OLIVIA KLEIN – Puhdas tuotesarja myös herkistyneille ja allergioista kärsiville

Miksi olemme ottaneet Olivia Kleinin valikoimaamme?

Olivian tuotteet ovat puhdasta, laadukasta kosmetiikkaa jota uskaltaa suositella myös sairaalle iholle. Olivia itse on moniallergikko ja erittäin herkistynyt kosmetiikalle. Hän päätti kehittää luontoperäisen tuotesarjan, mikä on tehokas ja sopiva myös niille, joiden iho on sairastunut. Kaikki Olivia Klein -tuotteet ovat hajusteettomia, väriaineettomia ja sisältävät pääasiassa luontoperäisiä ja luomuviljeltyjä ainesosia (99%).

Voiteiden sisältölista (INCI) alkaa usein vedellä, edullisilla kasviöljyillä, glyseriinillä ja alkoholilla. Olivian tuotteissa pohjana on aloe vera, jota seuraa tuotteesta riippuen erilaiset laadukkaat kasviöljyt. Olivia Klein tuotteet ovat aidosti hoitavaa puhdasta kosmetiikkaa- ei mitään ylimääräistä.

Olivia Kleinin tuotteilla on 100% tyytyväisyystakuu, sillä Olivia haluaa kaikkien asiakkaidensa olevan täysin tyytyväisiä ostoksiinsa.

Lisätietoa www.oliviaklein.fi

 

Kokonaisvaltainen hoito

Syöminen on nautinto, mutta keho myös tarvitsee ravinnosta saatavaa energiaa. Keho uusiutuu jatkuvasti ja tätä varten tarvitsemme ravinnosta välttämättömiä ravintoaineita kuten vitamiineja, hivenaineita, mineraaleja, rasva-happoja ja aminohappoja. Useiden tutkimusten mukaan kasvisten, marjojen ja hedelmien käyttö on liian vähäistä eli suuri osa suomalaisista kärsii erilaisista ravinto-ainepuutoksista. Tilannetta voi pahentaa vielä suoliston huono kunto. Yli puolella länsimaisesta väestöstä on toiminnallisia vatsavaivoja kuten ärtyneen suolen oireyhtymä. Näitä ei yleensä pidetä kovin haitallisina terveyden kannalta. Vatsaoireet voivat olla kuitenkin merkki mahdollisista ruuansulatuksen ongelmista. Vähäravinteinen ruokavalio yhdessä heikosti toimivan ruuansulatuksen kanssa voi aiheuttaa ravintoainepuutoksia. Ravintoainepuutokset voivat johtaa toiminnallisiin oireisiin ja myös suoliston mikrobiston häiriötiloihin, joiden tiedetään altistavan useille eri sairauksille.

Sairaudet ja lääkkeet, ympäristön epäpuhtaudet (homerakennukset ja ilmansaasteet), ravinnon epäpuhtaudet, kiire ja stressi lisäävät elimistön kuormitusta. Lisäksi tarvitsemme liikuntaa ja riittävästi lepoa voidaksemme hyvin. Sairaus voi olla seurausta ympäristön, ravitsemustilan, suoliston mikrobiston ja geenien välisestä yhteisvaikutuksesta. kokonaisvaltaisessa hoidossa huomioidaan kaikki nämä tekijät ja pyritään palauttamaan kehon normaali tasapaino ja terveys. Usein aloitetaan suoliston kunnostamisesta ja ruokavalion korjaamisesta.

Vitamiinit, ravintolisät ja luontaistuotteet

Ravintoaineiden kulutus vaihtelee elimistön kuormituksen mukaan. Monesti ravintoaineita ei saa riittävästi ravinnosta. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi huono ruokahalu, yksipuolinen ravinto, fyysinen rasitus, laihdutus, stressi, sairaudesta toipuminen, tiettyjen lääkkeiden esim. E-pillerien käyttö, tupakointi ja runsas alkoholin käyttö saattavat lisätä vitamiinien tarvetta. Usein puutosten taustalla on kuitenkin imeytymishäiriö, joka voi johtua mahan suolahapon tai ruuansulatusentsyymien vähyydestä, suoliston limakalvon huonosta kunnosta tai suolistomikrobien epätasapainosta.

Suoliston kunnostus ja mahdollisten allergeenien poisto ruokavaliosta auttaa myös vitamiinien ja hivenaineiden imeytymisessä. Mikäli sinusta tuntuu, että edellä kuvattu tilanne tuntuu tutulta, niin etsitään yhdessä parhaat tuotteet sinun tarpeisiisi. Samalla neuvomme kuinka valmisteita kannattaa käyttää parhaan hoitovaikutuksen saavuttamiseksi. Vitamiinit ja hivenaineet toimivat parhaiten kokonaisuuksina, kuten ne ovat ruoassakin.

Laadukkaat ravintolisät sisältävät hyvin imeytyvässä muodossa olevia vitamiineja ja hivenaineita ilman turhia maku-ja täyteaineita. Valikoimastamme löytyy vahvoja valmisteita kuuriluonteiseen käyttöön ja omat valmisteet päivittäiseen hyvinvointiin.

Luontaistuotteita käytetään monien lievien mm. vatsa- tai flunssaoireiden hoitoon, sairauksien ennaltaehkäisyyn tai elimistön oman toiminnan tukemiseen. Meiltä löytyy myös tutkittuja ja tehokkaita kasvirohdosvalmisteita sekä entsyymivalmisteita kehon toimintojen tukemiseen.

 

Möysän Uusi Apteekki: Parasta palvelua!